TERVEZD MEG SAJÁT KONYHÁD!
Nem találtad meg a hozzád legjobban illő konyhát kínálatunkból?
Állítsd össze igényednek megfelelően!
Álmaid konyhájához csak néhány lépés vezet.
Fontos, hogy nem csak a falak, ajtók, ablakok... szélessége, hanem magassága is szükséges!
Akár egy üres papírlapra, vagy használd segédünket, melyet a Letöltések menüpontban találsz.
Rajzold le elképzelésedet elemkínálatunk felhasználásával. A rajzon jelölj be mindent - ablak, ajtó, dugaljak, kapcsolók, csap, fűtőtestek, gépek (tűzhely, páraelszívó, hűtő, mosogatógép, mikrohullámú sütő...).
Válassz színt is! A szín kiválasztásában segítenek a Konyhabútor/Bútorlapok menüpontban található általunk forgalmazott aktuális bútorlapok és munkalapok színmintái.
Szkenneld be, vagy fényképezd le vázlatodat és küldd el nekünk e-mail-ben.
Amennyiben a vázlatodra nem írtad rá, úgy az üzenetben mindenképp tudasd velünk, hogy milyen színű legyen a szekrény váza, amennyiben az alap fehér színtől szeretnél eltérni. Milyenek legyenek az ajtók, fiókok (szín, marásminta), milyen a fogantyú elképzelésed, a szekrény lába látható fém, vagy lábelővel eltakart műanyag lábak legyenek... Ha úgy gondolod, hogy a rajzod nem a legszebb, írd meg az üzenetben az általad választott elemek nevét is pl.: A-1a1f-60
Pár napon belül felvesszük veled a kapcsolatot egyeztetés, pontosítás céljából, majd megküldjük részedre az ingyenes ajánlatot, valamint igény esetén a vázlatod és a hozzá tartozó instrukciók szerinti 3D-s látványtervet. Bővebben az Általános Információk - Megrendelés pontjában olvashatsz róla.
A megrendelés jóváhagyása után már csak várnod kell max. 4-6 hetet és visszük a bútort. Természetesen ezen idő alatt folyamatosan tájékoztatunk bútorod gyártási állapotáról.
Néhány minta - vázlatból látványterv
Ideális elrendezés és távolság a konyhába - Munkaháromszög
A konyhában végzett munka nagy része 3 pont köré csoportosul. A tűzhely, a mosogató és hűtő. Ezen három zóna képzeletbeli összekötésével alakul ki a munkaháromszög. Az ideális távolság a pontok között 90-120 cm.
Konyhánk alapterülete határozza meg, hogy bútorunk milyen kialakítású. Érdemes olyan elrendezést választani, ami a legjobban illeszkedik a térhez, valamint vegyük figyelembe a konyhai tevékenységek során végzett munkánk sorrendjét. Valamint az sem mindegy, hogy jobb, vagy balkezesek vagyunk.
Konyhatechnológiai sorrend: Tárolás - Előkészítés - Mosás, tisztítás - Összeállítás - Sütés-főzés - Tálalás
Ezt figyelembe véve az alábbiak a leggyakoribb elrendezések:
Egysoros konyha: olyan helységben, amelynek szélessége kisebb, mint 200-240 centiméter, egysoros konyhát praktikus tervezni. Ebben az esetben a munkafolyamatokat egy oldalon kell megoldanunk.
Párhuzamos konyha: amennyiben helyiségünk szélessége minimum 240-250 centiméter, és nem kívánjuk a két sort egyik oldalon sem összekötni, tervezhetünk párhuzamos, vagy kétsoros konyhabútort. Azért, hogy a két szemközti 60 centiméteres pult között meglegyen az a minimum 1 méteres átjáró (az átjáró ideális mérete: 120-150 cm), ami kényelmessé teszi a konyhában való munkát, szükséges ekkora szélesség. Ideális esetben a mosogató, a tűzhely és a fő munkaterület egy oldalon a hűtőszekrény a másik oldalon helyezkedik el.
"L" alakú konyha: ez az elrendezés szinte minden méretű lakásban kialakítható. Az egysoros konyhához hasonlóan minimum 200-220 centiméter szélességű helyiségbe tervezhető. Az egysoros konyha merőleges folytatásával már elérhető a munkaháromszög. Ezen felül egy jól megválasztott sarokelem sok tárolófelületet nyújthat.
"U" alakú konyha: a nagy helyiségek konyhája. Olyan helyiségekbe való, aminek minimális szélessége 240 centiméter. Ideális választás egy légterű konyha-nappali esetén. A kényelmes munkavégzés mellett rengeteg tárolófelületet biztosít.